Experimenteren met slimme snufjes

Voor de nieuwsbrief Radicale Vernieuwing Waardevol Onderwijs ben ik geïnterviewd over een innovatieproject in de ouderenzorg. Ik ben hier sinds een aantal maanden als projectleider bij betrokken. Je kunt het hele interview over het project 'samen innoveren en slim organiseren in het verpleeghuis' via de link teruglezen. 

 

In dit project gaan we in een aantal pilots ervaring opdoen met de inzet van veelbelovende innovaties in het verpleeghuis. Om zo een beeld te kunnen vormen van welke innovaties geschikt zijn en ook daadwerkelijk waarde toevoegen. 

 

De inzet van technologie en innovatie in het verpleeghuis is de afgelopen jaren flink toegenomen. Een recente verkenning die in opdracht van VWS is uitgevoerd geeft hiervan een mooi overzicht. Voor de inhoudelijke geïnteresseerde is dit zeker interessant leesvoer!  

 

Toch blijft de echte uitdaging om innovaties op zo’n manier in te zetten dat ze bijdragen aan het leefplezier van bewoners, de kwaliteit van zorg en de vitaliteit van medewerkers.  

 

Daarom is dit precies de ambitie van het project 'samen innoveren en slim organiseren'. In het interview lees je meer over inhoud en de aanpak van het project. Heb je andere vragen, stuur me dan even een persoonlijk bericht

 

 

 

Write a comment

Comments: 0