Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt

Janneke de Groot - Amplitudo

Een zoektocht naar impact

Met Amplitudo ben ik begin 2017 een zoektocht gestart naar meer impact. Naar meer impact van innovaties in de gezondheidszorg en het sociaal domein. Maar ook een zoektocht naar mijn persoonlijke impact.

 

In de afgelopen 10 jaar heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met het verbeteren en vernieuwen van de gezondheidszorg. Ik heb dit met veel plezier gedaan. En ik heb hier altijd veel waardering voor gekregen.

 

Echt innoveren start bij jezelf 

Toch had ik eind 2016 het gevoel dat er iets moest veranderen. Ik had het gevoel dat er meer in zat dan er uit kwam. Als ik het beste uit mezelf kan halen, kan ik dit ook aan anderen geven. Ik moest daarvoor eerst mezelf opnieuw uitvinden.

 

Met Amplitudo ben ik terug gegaan naar mijn eigen motivatie om het verschil te willen maken. Hoe kan ik bijdragen aan het leven van mensen? Ik zet me met Amplitudo in om innovaties te realiseren die bijdragen aan de vitaliteit en veerkracht, zodat mensen in staat zijn de regie (terug) te pakken over hun eigen leven. 

 

Amplitudo 

Amplitudo betekent de maximale uitwijking ten opzichte van de evenwichtsstand. Zo bepaalt de amplitudo de intensiteit van geluid en de hoogte van een golf. De amplitudo wordt ook wel gebruikt als objectieve maat om de mate van verandering vast te stellen. Amplitudo staat bij mij voor energie, beweging en impact. Het is daarmee een prachtige metafoor voor mijn zoektocht naar impact.

 

Ik schrijf regelmatig blogs over mijn zoektocht, mijn inspiratie en mijn ervaringen als zorgvernieuwer. Deze kun je lezen bij onder het kopje artikelen en tips