Het ondenkbare doen

Soms staan er mensen op die ons inspireren doordat ze het ondenkbare doen.  

 

Ik was onderweg toen ik het bericht op de radio hoorde dat Tijn was overleden. Het bericht raakte me in het hart. Wat voelde dat onrechtvaardig. Achter het stuur liet ik een stille traan.

 

Nog niet zo lang geleden was Tijn een gewone jongen die met zijn ouders en broertje in Brabant woonde. Totdat hij de diagnose hersenstamkanker kreeg. Een zeldzame aandoening die hem van zijn toekomst beroofde.

 

Toch is het juist Tijn die het verschil weet te maken voor vele andere kinderen. Eind 2016 besluit hij nagels te lakken om geld op te halen voor de actie van Serious Request. Hij hoopt € 100 op te halen voor kinderen in ontwikkelingslanden. De actie groeit uit tot een landelijke beweging en brengt uiteindelijk ruim € 2,5 miljoen op.

 

Een half jaar later zet Tijn zich opnieuw in voor het goede doel. Dit keer om een nieuwe behandelmethode voor kinderen met hersenstamkanker naar Nederland te halen. Zodat kinderen zoals Tijn in de toekomst beter kunnen worden behandeld. Het streefbedrag van € 1 miljoen wordt behaald. Een dag na het behalen van dit doel overlijdt Tijn.  

 

Het verhaal van Tijn is een modern heldenverhaal. Een gewone jongen die het ondenkbare doet. Ondanks zijn leeftijd en ziekte weet juist hij het verschil te maken. Zijn verhaal en oprechte intentie weten ons in het hart te raken. De nagellakactie krijgt spontaan bijval van alle kanten. De oorspronkelijk relatief kleine actie groeit daarmee plotseling uit tot een landelijke beweging.

 

Zo leert Tijn ons een waardevolle les. Het gaat niet om hoeveel kennis, invloed of geld je hebt om het verschil te kunnen maken. Iedereen kan een bijdrage leveren. Het gaat om de intentie waarmee je het doet. Als we in staat zijn om onze intentie over te brengen, kunnen we anderen inspireren en zijn we in staat iets groters dan onszelf in beweging te zetten.

 

Ik hoop dat we ons deze levensles van Tijn blijven herinneren. Zodat we ons niet laten weerhouden door mogelijke beperkingen, maar dat de intentie alleen al voldoende reden is om te beginnen. Wie weet wat we dan kunnen bereiken. Misschien wel het ondenkbare!

 

Wat wil jij bijdragen? En wat moet je dan nu doen om hier een volgende stap in te zetten? Ik zou het leuk vinden als je dit met mij wilt delen.

 

 


Write a comment

Comments: 0